به گزارش پایگاه خبری «اتحادیه خودرو » ، در این مطلب به گزینه جدید این بازار یعنی اطلس پرداختهایم و آن را با رقیب وطنی یعنی ۲۰۷ با موتور TU3 مقایسه کردهایم.
قلبهای مشابه
اطلس به موتور ارتقا یافته M15i مجهز شده که ۸ سوپاپ دارد و سیستم VVT روی آن نصب شده است. حجم این موتور ۱۴۹۷ سیسی است و توانایی تولید ۹۱ اسببخار قدرت و ۱۳۷ نیوتنمتر گشتاور دارد. گیربکس این خودرو ۵ سرعته دستی است که البته یک تیپ اتوماتیک هم دارد که به گیربکس CVT مجهز است. مصرف سوخت این هاچبک دیفرانسیل جلو، ۶٫۸۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی عنوان شده که با توجه به باک ۴۲ لیتری آن عدد قابل قبولی به حساب میآید.
تغییرات انجام شده بر روی موتور اطلس شامل طراحی سرسیلندر جدید با هدف بهبود محفظه احتراق، اصلاح سامانه خنک کاری، دریچه گاز برقی، ارتقا پورتهای هوا و دود، استفاده از تکنولوژی زمانبندی متغیر سوپاپ VVT، میل سوپاپ جدید و افزایش نسبت تراکم موتور تا ۱۰٫۵ با استفاده از طراحی پیستونهای جدید است. استفاده از رینگهای پیستون و یاتاقانهای طرح جدید به کاهش اصطکاک موتور و کاهش مصرف سوخت کمک کرده است. با هدف کاهش مصرف سوخت و بهبود آلایندگی از طرح منیفولد هوای جدید و بهبود زاویه پاشش انژکتورها و طرح منیفولد دود استیل (به جای طرح چدنی M15 معمولی) در این موتور استفاده شده است.
در مقابل ۲۰۷ با موتور TU3 با حجم ۱۳۶۰ سیسی مجهز شده که ۸ سوپاپ دارد و در بهترین حالت ۷۵ اسببخار قدرت و ۱۱۸ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. گیربکس این خودرو همانند اطلس ۵ سرعته دستی است و نیرو را به چرخهای جلو منتقل میکند. مصرف سوخت اعلامی برای این هاچبک ۱۰۵۹ کیلوگرمی، ۶٫۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی است. باک بنزین این خودرو ۵۰ لیتر ظرفیت دارد که میتواند نیازهای شما را بر طرف کند.
پس میتوان نتیجه گرفت که اطلس با موتور بهینه که به سیستم VVT مجهز شده، ۱۶ اسببخار قدرت و ۱۹ نیوتنمتر گشتاور بیشتری تولید میکند.
آپشنال ایرانی
سایپا اطلس در سه تیپ قرار است تولید شود که تیپ G نمونه مورد بحث ما است. با نگاهی به فهرست امکانات این خودرو تجهیزات ایمنی همچون: دو کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم ایموبلایزر و سیستم کنترل فشار بادتایرها به چشم میآید تا از جان سرنشینان محافظت شود.
در بحث امکانات رفاهی این خودرو در تیپ G به امکاناتی نظیر: سانروف، مالتی مدیا لمسی با قابلیت میرورلینک، نقشه آفلاین، سنسور و دوربین دنده عقب، سنسور نور، صندلی با روکش چرم، تنظیم صندلی راننده در ۶ جهت، درگاه USB با قابلیت شارژ موبایل، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، دی لایت، نشانگر تعویض دنده، کامپیوتر سفری، غربیلک فرمان D-TYPE با کلیدهای کنترلی، باربند اسپرت، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ جلو، رینگ ۱۴ اینچی آلومینیومی، شیشه برقی جلو و عقب، آینه تاشوبرقی، آنتن کوسهای و بدنه دو رنگ مجهز شده تا به عنوان هاچبک اقتصادی، خودرویی با امکانات مناسب باشد.
در سمت مقابل ۲۰۷ در بحث ایمنی به : دو کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم ایموبلایزر و سیستم کنترل فشار بادتایرها مجهز شده تا ایمنی سرنشینان را تامین کند.
در بحث امکانات رفاهی نیز این خودرو به امکاناتی همچون: مالتی مدیا لمسی با قابلیت میرورلینک، سنسور و دوربین دنده عقب، تنظیم صندلی راننده در ۶ جهت، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، دی لایت، نشانگر تعویض دنده، کلیدهای کنترلی روی فرمان، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ جلو، شیشه برقی جلو و عقب و آینه برقی با تاشو دستی مجهز شده است که به نسبت اطلس تیپ G آپشنهای کمتری را در اختیار راننده میگذارد. سانروف، سنسور نور، رینگ آلومینیومی، روکش چرمی صندلیها و آینه تاشو برقی از جمله کمبودهای ۲۰۷ در برابر اطلس است.
جادار تا حدی
از خودرو هاچبک نمیتوان انتظار فضای خارقالعاده داشت با این حال این خودروها مناسب سفرهای مسافت کوتاه هستند. به همین منظور سعی شده تا در هر دو خودرو فضای کافی در اختیار سرنشینان قرار بگیرد. اطلس دارای ۴۰۲۰ طول، ۱۶۸۵ عرض، ارتفاع ۱۵۳۷ و فاصله بین دو محور آن ۲۴۱۰ میلیمتر است.
۲۰۷ دارای ۳۸۷۲ طول، ۱۶۶۹، ارتفاع ۱۴۴۱ و فاصله بین دو محور آن ۲۴۴۳ میلیمتر است. با توجه به این ابعاد میتوان از اطلس انتظار بیتشری در خصوص فضای داخل کابین داشت. از طرفی حجم صندوق ۲۰۷ معادل ۲۴۵ لیتر است در حالیکه این پارامتر در اطلس به ۲۸۵ لیتر میرسد.
دانلود با کیفیت